keskiviikko 20. tammikuuta 2010

Vuosi 2009 Osa 3

7.5.2009

Kevät on luonnossa kiireistä aikaa. Valitettavasti emme ole ehtineet päivittää blogia niin usein kun haluaisimme.

Karhut ovat imestyneet katselu- ja kuvauspaikoillemme. Välillä karhuralli on ollut erittäin vilkasta. Karhut ovat olleet hyvin kuvattavissa, ja ensimmäiset ovat yleensä näyttäytyneet jo seitemän jälkeen illalla. Kuvia on myös päässyt ottamaan hyvässä aamuvalossa.

Kaikista paras uutinen on kuitenkin susien näyttäytyminen. Nehän ovat liikkuneet alueella koko talven ajan, ja nyt niitä päästiin ensimmäisen kerran näkemään ja kuvaamaan. Kolmen suden lauma oli hyvin aktiivinen ja ne kisailivat karhujen kanssa. Varsinkin karhujen ajattaminen näytti susista olevan mukavaa.22.4.2009

Ahmat ovat liikkeellä joka yö. Onpa kuvaan tarttunut maakotkakin. Kolmen suden lauma oli käynyt kojulla, mutta valitettavasti sillä kojulla meillä ei ollut kameraa.


14.4.
Ahmat jatkavat vierailujaan aktiivisesti. Toinen kuvista on otettu aamuöstä ja toinen päivän valossa.


5.4.
Alla uusimmat kuvat automaattikamerasta. Ahma osunut taas kuvaan sekä Merikotka.
Ahma kuvat ovat eri päiviltä mutta kellonaika lähes sama. Kaikki kolme kuvaa on otettu samasta paikasta.
 


3.4.
Ahmat liikkuvat alueella jatkuvasti, kuten alla olevien kuvien jäljistä voi nähdä. Myös Merikotka pariskunta on vieraillut haaskalla.


Boreal Wildlife Centre:n blogi on nyt sitten virallisesti avattu.

Kuvauspaikoilla on ollut ruokinta päällä tammikuusta asti ja liikettä on ollut ihan mukavasti. Ainakin kaksi ahmaa vierailee paikalla säännöllisesti ja neljän suden lauma on myös liikkunut alueella. Hyvällä onnella susiakin pääsee kuvaamaan.  Bonuksena on haaskat omakseen ottanut maakotka pariskunta. Karhut heräilevät huhtikuun alkupuolella ja silloin paikoilla onkin odotettavissa melkoinen hyörinä.

Tähän blogiin päivitämme tietoja kuvauspaikkojen tapahtumista.

23.3.2009Aloitetaan esittelemällä hieman paikkoja. Kuvassa oleva koju sijaitsee metsojen soidinpaikalla. Tarvittaessa metsoja kuvataan  myös liikuteltavista telttakojuista.Tämä koju sijaitsee kumpareella, joka on kolmelta suunnalta suon ympäröimä. Kuvauksen kannalta paikka on valoisa ja siellä on mahdollista saada monenlaisia kuvia. Seuraava kuva on näkymä kojusta.


Seuraava kuvat on teerien soidinpaikalta, joka sijaitsee pienen lammen rannalla. Teeren soidin alkaa huhtikuun alkupuolella.

Onhan meillä kuvia myöskin päätähdistä. Seuraavat kuvat on ottanut Kimmo Pöri ns. pääpaikalta. Valitettavasti parittelevat maakotkat olivat senverran hankalassa paikassa, että niistä Kimmo ei kuvaa saanut. Pääpaikalle on valmistumassa 12-henkilölle tarkoitettu hirsikoju. Lisäksi paikalla on myös pienempi koju.
Seuraavat ahmakuvat on otettu automaattikameralla metsojen soidinpaikalla olevan kojun luona. Automaattikameralla voimme seurata mitä, milloin ja miten usein ruokinnalla vierailee.